Blogg » Rebeccas Blogg

Wallander 28, ett tredagarsäventyr


Allmänt, 2012-08-23 23:25 av Rebecca

Idag har jag avslutat den tedje av tre dagar som staitist i en av de nya Wallanderfilmerna. Den har inget namn än, men den har nummer 28, så det får man väl räkna ut senare vilken det är. Ska tydligen stå på DVD-fodralet, och den måste man ju ha =)

Dag ett var vi i Malmö och spelade in på sjukhuset. Vi var ett glatt gäng på åtta personer som delades upp som sjuksköterskor, läkare och patienter. Själv blev man patient och fick gå runt i en mycket härlig morgonrock hela dagen.
Som vanligt blev det mycket vänta. Det finns nog ingen inspelning som inte har mycket av den varan. Man med lite erfarenhet vet man att man måste ha med sig något att göra, så när vi inte snackade eller åt (för vi fick både frukost och lunch) så satt jag och läste i det fina solskenet. Vi (statisterna) hade slagit läger utanför gardrobvagnen, så det passerade en hel del kända ansikten under dagen.
Själva inspelningen tog väl inte mer än en och en halv timme och för min del gick det mest ut på att sitta och ligga i en säng och vara sjuk. Kanske inte det roligaste, men vi hade ett kul gäng och statistsamordnaren var en riktigt glad tjej. När dagen var slut hade jag varit där i tio timmar, men det var värt det. Vi fick pratat med flera av skådespelarna om tips och råd för att få bra jobb.

Dag två var vi i Ystad på gamla rådhuset. Den här gången var vi mer 60-70 pers som stod redo för att vara publik till en föreläsning. Salen vi var i var magnefik med mängder av kristallkronor och vackra väggar. Att göra en så stor grupp människor att vara dynamiska är en nog så krånglig uppgift, och efter att alla fått i princip individuell regi började vi repetera och till slut köra framför kameran. Det tog lång tid att få allting att stämma och fått filmat ur alla olika vinklar.
Nästa scen gick ut på att föreläsningen var avslutad och alla skulle gå ut genom trappan. Det blev väldigt mycket springande i trappor och hålla koll på vilka man stod bredvid, men det löste sig eftersom alla ansträngde sig.

Sista dagen började på en terminal i Ystads hamn. Den här gången var vi tolv-femton stycken. Det var bara ett par scener som spelades in, men det behövdes en del folk som rörde sig i bakgrunden, fixade biljetter osv. Jag fick äran att stå och läsa en broschyr(på polska!) i en hörna. Troligen inte en av mina största framträdande här i livet.
När vi var klara där åkte tre av oss staitster med filmteamet till ett bostadsområde där vi, efter middagen, spelade in en scen där vi fick promenera fram och tillbaka på en gata. Dagen slut och tåget hem.

Det har varit tre mycket givande och roliga dagar, många nya människor och massor av skoj. Ser fram emot nästa jobb!


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Det får bära eller brista...


Allmänt, 2010-05-19 23:59 av Rebecca

Idag har jag och min syster farit runt hela byn i jakt på bra inspelningsställen till min presentationsfilm. Det blev fyra olika ställen allt som allt och trots att det regnade lite hade vi jättekul. När jag kom hem fick jag gjort lite redigeringsarbete och nu är den inskickad.

Anledningen till att jag gjorde filmen var att jag har sökt en roll i en film och de ville ha en lite film av mig. Jag har sökt två roller den här helgen. Det finns inte så mycket jobb när man bor utanför Malmö. Nu gäller det bara att hålla tummarna så kanske det dyker upp ett mail om casting... =D

Rebecca


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Sida

1

Visar sida: 1 av 1
Totalt antal inlägg: 2

Blogg


Läs bloggar skrivna av statister, skådespelare, modeller och eventpersonal på Statist.se

Rebeccas Blogg

Län: Skåne
Bostadsort: Lund

Kön: Kvinna
Ålder: 26
Längd: 169

SökSök i Sök »